Støt din favorit klub under Covid-19!

Coronakrisen har som bekendt sat en midlertidig stopper for fodbolden, som er sat på pause på ubestemt tid. Vi håber alle at bolden snart kan rulle igen, og vi kan få afviklet sæsonen. Coronakrisen og den medfølgende nedlukning af Danmark påvirker alle dele af vores samfund, ikke mindst vores fodboldklubber, som lever af kampdagsindtægterne – […]

Coronakrisen har som bekendt sat en midlertidig stopper for fodbolden, som er sat på pause på ubestemt tid. Vi håber alle at bolden snart kan rulle igen, og vi kan få afviklet sæsonen. Coronakrisen og den medfølgende nedlukning af Danmark påvirker alle dele af vores samfund, ikke mindst vores fodboldklubber, som lever af kampdagsindtægterne – nogle mere end andre.

Vi har alle et ansvar for at fodbolden kommer godt igennem nedlukningen. For når der ikke spilles fodboldkampe, der ikke tv-transmitteres, og der ikke må komme tilskuere på stadions, men stadig betales lønninger til både den sportslige afdeling og administrationen, så presser det fodboldklubbernes økonomi, som for manges vedkommende i forvejen er skrøbelig. Alle interressenter rundt om fodbolden, fra fans, sponsorer, spillere over tv-selskaber bør have en interesse i at bevare den kulturinstitution fodboldklubben ofte er i lokalsamfundet. Derfor desto mere ærgerligt at vi har set enkelte anvende denne krise til at potentielt skade klubberne økonomisk.

Hvad kan du gøre for din klub?

Flere har udvist interesse i at støtte favoritholdet gennem denne svære tid, vi har derfor samlet en række forslag til, hvad du kan gøre for din yndlingsklub for at støtte din klub under og efter coronakrisen.

 • Følg myndighedenes anbefalinger!
  Det burde ikke være nødvendigt at komme med den opfordring, men nu gør vi det alligevel.
  Jo bedre vi alle er til at overholde myndighedernes anbefalinger, og begrænse smitten og smittekæderne, jo hurtigere kan der blive åbnet op igen, og vi kan igen komme til fodbold.
 • Lad være med at bede om at få refunderet dit sæsonkort eller opsige dit abonnement på sæsonkort/billetter. Din klub har brug for hver en krone, og på et tidspunkt spilles kampene forhåbentligt igen.
 • Køb merchandise i klubbernes webshops. De fleste klubber har lukket ned for deres fysiske fanshops, men har fortsat åbent i deres webshops. Køb klubbernes merchandise, og brug nogle af de penge du sparer på ikke at købe øl og mad på stadion. Klubberne tjener ofte mest på det merchandise, der ikke er lavet i samarbejde med de store firmaer som adidas og hummel. Køb et halstørklæde eller t-shirt fremfor endnu en spillertrøje.
 • Hvis din klub har et mobilepay nummer, så køb en virtuel øl. Især nogle af divisionsklubberne er ramt på økonomien, da de i højere grad er afhængige af indtægter fra stadion. Nogle af dem har allerede iværksat mulighed for at købe en billet til en kamp, der ikke afvikles. Andre har fanaktier.
 • Har du ikke allerede et sæsonkort? Så køb et
 • Hvis din klub ikke allerede har et initiativ, hvor du kan købe en ”virtuel billet”, så kontakt dem og hjælp dem med at sætte det i gang. Det kan være de ikke selv har overskuddet eller tænkt tanken
 • Lav en opsparing med de penge du ellers ville have brugt på stadion, og fyr dem af, når bolden igen ruller. Kom på stadion
 • Meld dig som frivillig. I klubben, ungdomsafdelingen eller hos fanklubben. De frivillige er essentielle for at få flere klubber til at løbe rundt
 • Er du sponsor, så lad være med at trække dit sponsorat
 • Som fans har vi også en interesse i at sikre sponsorernes overlevelse, så vores klubber også har sponsorer efter Corona. Så næste gang du skal købe noget, så tag et kig på klubbens liste over sponsorer og støt dem. Og fortæl at du støtter dem, fordi de støtte dit hold.

Har du et forslag eller et link til konkrete initiativer, hvor man kan støtte favoritklubben, så send dem til os på Facebook, twitter eller info@fairfans.dk, så vil vi løbende opdatere listen herunder:

One Comment

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

da_DKDansk