Fakta-forladt og fladpandet frontalangreb på fredelige fodboldfans fra Frederiksberg-politiker

Endnu engang må danske fodboldfans finde sig i at være skydeskive for uvidende politikere, der forsøger at score point på en billig - og ikke mindst forkert baggrund.

Endnu engang må danske fodboldfans finde sig i at være skydeskive for uvidende politikere, der forsøger at score point på en billig – og ikke mindst forkert baggrund.

Efter et af de mest fredelige opgør mellem Brøndby IF og FC København, føler Frederiksberg-politikeren Sine Olsson Heltberg sig kaldet til at skære samtlige fodboldtilskuere i Danmark over én kam.

“Dansk topfodbold har udviklet sig til en voldsrus, hvor voksne mænd tæsker løs på hinanden og brækker sig kl.12 en søndag formiddag efter at have drukket tæt,” skriver hun i en Facebook-opdatering.

I Danske Fodbold Fanklubber er det ikke et billede af dansk topfodbold, som vi kan genkende. Ej heller er det dét billede, der tegner sig, når vi ser på Rigspolitiets årlige fodboldstatistik. Denne viser, at antallet af lovovertrædelser og anholdelser er kraftigt nedadgående.

Det kan derfor undre, at Sine Olsson Heltberg opfatter dansk topfodbold som en krigszone blandt frådende voldspsykopater. For hvor får hun sine oplysninger fra?

I sæsonen 2013/14 gik 1.570.027 tilskuere igennem de 12 Superliga-stadioners tælleapparater. I denne periode foretog politiet blot 19 anholdelser fordelt på de 198 kampe, der blev spillet i den sæson.

De svarer til 0,00001 anholdelser per tilskuer. Med andre ord – én anholdt for hver firstusinde tilskuer. Hvordan ser de tal ud sammenlignet med J-dag – eller sammenlignet med et 1. maj-arrangement i én af landets største byer? Ønsker Sine Olsson Heltberg også, at politiet skal finansieres af arrangørerne her – eller er fodboldklubberne noget særligt i forhold til resten af samfundet?

Foruden de fejlagtige påstande om, at dansk topfodbold nærmer sig borgerkrigslignende tilstande, slynger Sine Olsson Heltberg i sin Facebook-opdatering omkring sig med adskillige – ikke bare fejlagtige, men også deciderede usande påstande om alkohol-udskænkningen i det store udland. Alt sammen på sølle 822 tegn.

Det ville klæde Sine Olsson Heltberg, at undersøge tingene ordentligt i stedet for at udtale sig mod bedre vidende. Dernæst ville det klæde Sine Olsson Heltberg at undskylde til de mange mennesker, som hun med sit totalt malplacerede vredesudbrud har sat i bås som voldsforherligende tosser.

Måske ville det i virkeligheden mest klæde Sine Olsson Heltberg at æde sine ord og erkende, at hun (heldigvis) tager grueligt fejl?

Sine Olsson Heltberg har i kommentarsporet på sit angreb på danske fodboldtilskuere fået flere velmenende opfordringer til dialog, heriblandt flere bestyrelsesmedlemmer i DFF samt SLO’en i Brøndby IF, Lasse Bauer.

Vi opfordrer til, at Sine Olsson Heltberg tager imod disse tilbud – eller som det mindste konsulterer de rigtige eksperter på området. De unavngivne, såkaldt kompetente mennesker, Sine Olsson Heltberg henviser til skriger ikke ligefrem af indsigt, når de fx henviser til England med fejlagtige påstande om alkoholforbud.

Lidt research har aldrig skadet. Det burde man vide, når man pryder sig med en uddannelse som journalist.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

da_DKDansk