Tilskuerboom i Superligaen?

Mandag den 4. november kunne man på EB.dk læse om tilskuerboom i den danske superliga. Men er der overhovedet så stor grund til jubel som artiklen på EB og Divisionsforeningen giver udtryk for? I artiklen i EB gives der blandt andet udtryk for at priserne spiller en stor rolle og det er DFF helt enig […]

Mandag den 4. november kunne man på EB.dk læse om tilskuerboom i den danske superliga. Men er der overhovedet så stor grund til jubel som artiklen på EB og Divisionsforeningen giver udtryk for?

I artiklen i EB gives der blandt andet udtryk for at priserne spiller en stor rolle og det er DFF helt enig i. Det er netop et af de parametre vi har peget på, som en afgørende faktor for om folk kommer på stadion. Men der er mange andre parameter som der kan og skal forbedres hvilket tilskuergruppen i DFF tidligere har gjort opmærksom på.
Helt grundlæggende har artiklen dog den fejl, at man vælger at sammenligne hele sidste efterår med dette efterår som endnu ikke er færdigspillet. Dette giver ikke et retvisende billede af udviklingen. Derudover er der en række forhold som altid spiller ind på tilskuertallene.

Først og fremmest er sommeren og efteråret i år præget af særdeles varmt og tørt vejr. Derudover spiller ligaens udsædvanlige tæthed / spænding også en vigtig rolle, men mange andre faktorer spiller ind og det har et af medlemmerne i DFFs tilskuergruppe set på.
I medlemmets artikel ses ikke kun på generelle men også på klubspecifikke forhold. Dette gør artiklen til en af de mest læseværdige og dybdegående. Der påpeges blandt andet at det at sammenligne denne sæson med sidste sæson, svarer til at sammenligne æbler med bananer. Endnu engang påpeges forhold som DFFs tilskuergruppe tidligere også har gjort opmærksom på nemlig vejret, hjemmebane/udebane, spilletidspunktet, stadionkapacitet, attraktionsværdien, geografi og meget mere.

I artiklen barberes medlemstallene for oprykkerne og nedrykkerne, da man ikke kan sammenligne dem med hinanden. Således trækker VFF og FCV samlet flere tilskuere end de to nedrykkere fra Horsens og Silkeborg.
Du kan læse hele artiklen her Tilskuerboom i Superligaen, er der grund til jubel?

DFF finder artiklen særdeles interessant og finder anledning til at påpege, at vi hilser de generelle stigninger i tilskuertallet velkommen, men maner også til besindighed. Der er grund til forsigtig optimisme men at tale om et boom er – når tallene analyseres – nok lige i overkanten.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

da_DKDansk