Vi sender en tak til de finske fans!

Kampen mod Finland lørdag d. 12. juni har sat sig kollektivt hos de danske fodboldfans, men kampen skabte også helte. Boesen brødrene, Røde kors samaritterne, Schmeichel, Kjær og de finske fans og spillere står i som noget ganske særligt. En aften der skabte helte Da vi endelig havde vished for Christian Eriksens tilstand, han var […]

Kampen mod Finland lørdag d. 12. juni har sat sig kollektivt hos de danske fodboldfans, men kampen skabte også helte. Boesen brødrene, Røde kors samaritterne, Schmeichel, Kjær og de finske fans og spillere står i som noget ganske særligt.

En aften der skabte helte

Da vi endelig havde vished for Christian Eriksens tilstand, han var vågen og stabil, begyndte hyldesten at strømme ud på de sociale medier. Simon Kjær fremhevet som den solide kaptajn med hjerte og medfølelse. Kasper Schmeichel som muren, ikke kun mellem målstængerne, men også overfor hans medspillere og staben.

Udover vores egne, blev også de finske fans fremhævet af mange. De danske fans, der var i Parken, fremhævede de finske fans ageren. Deres Christian – Eriksen chant mellem tribunerne – initieret af finnerne, hjalp de danske fans med håb i en svær situation.

Kollektiv chok og traume – Kollektiv heling

Lørdag var en voldsom oplevelse for alle – for spillerne, for fansene på lægterne og hjemme bag skærmene. Vi reagerer alle forskelligt, men har alle noget der skal bearbejdes. Derfor først her lidt gode råd i en svær situation:
DR.dk har snakket med en krisepsykolog, som giver lidt gode råd.
Børns vilkår har lavet en guide til at snakke med dine børn om Christian Eriksen

Støt hjerteforeningens arbejde – deres arbejde gør en forskel.

Dansk fodboldfan Mikael Milhøj har startet en indsamling på vegne af fodboldfans. Du kan støtte den lige her: Fodboldfans | Start din egen indsamling for Hjerteforeningen

Send Christian Eriksen en hilsen.

Det kan du gøre inde på Ofelia Plads, ved at sende en hilsen til DBU på ce10@dbu.dk , eller inde på f.eks. Politiken.

Vær med til at hylde Christian Eriksen

Donation til de finske fans

Udover den megen taknemmelighed der strømmede i retning af de finske fans på de sociale medier, spredte ideen sig også om at lave en indsamling til de finske fans. DFF har derfor rakt ud til vores kontakter hos SMJK (Den Finske landsholds fanklub) for at høre om hvordan det bedst kan lade sig gøre.

Da DFF ikke allerede har opsat MobilePay bliver vi nødt til at gøre det en smule lavpraktisk. Derfor har bestyrelsesmedlem og Fanambassade koordinator Sarah Agerklint tilbudt at bruge hendes MobilePay og opretter nogle Box’e til indsamlingen. Alt der kommer ind her, overføres til DFF, som sørger for at sende pengene direkte til SMJK.

Sarah er udpeget som vores kontaktperson på Fanambassade projektet og national repræsentant for den europæiske styregruppe i et værtsland. Hun tilbragte flere timer sammen med de finske fans fredag og lørdag, og var heller ikke overrasket over de finske fans ageren.

Hvordan støtter du så?

Du sender et valgfrit beløb til Box:

1928YS
3557CC

Begge box er aktive
(Vi opdaterer, hvis information på box’en ændrer sig)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

en_GBEnglish (UK)