DFF Maner til besindighed

Efter søndagens derby mellem Brøndby IF og FC København opstod der desværre ballade imellem nogle af de to klubbers tilhængere. DFF tager selvfølgelig afstand fra enhver form for vold og ballade i forbindelse med fodbold og vi er af den opfattelse, at blot en enkelt episode stadig er en episode for meget. Derfor håber vi […]

Efter søndagens derby mellem Brøndby IF og FC København opstod der desværre ballade imellem nogle af de to klubbers tilhængere. DFF tager selvfølgelig afstand fra enhver form for vold og ballade i forbindelse med fodbold og vi er af den opfattelse, at blot en enkelt episode stadig er en episode for meget. Derfor håber vi også at de skyldige fans findes og straffes.

DFF maner dog også til besindighed. Vi har nu haft flere kampe uden nævneværdige episoder og derfor skal en enkelt episode ikke få lov til at ødelægge den dialog der efterhånden er kendetegnende i Danmark. Derfor vil vi heller ikke kommenterer konkret på selve episoden udover, at flere vidneudsagn tyder på at politiet har ændret rutiner til netop denne kamp. Derudover var der episoder både før og efter kampen som indikerer, at der har været betjente tilstede, som ikke har erfaring nok med håndtering af fodboldfans. Alle de vidneudsagn som nu samles sammen vil de to klubbers fans inddrage i den evaluering, der følger ovenpå søndagens episoder og DFF vil følge dette arbejde nøje.

Som følge af søndagens episode har Brøndby Support foreslået, at det skal være uvildige folk – altså ikke involverede betjente eller fans – som skal evaluerer på hvorfor det nogle gange går galt og andre gange ikke. Dette forslag hilser vi i DFF meget velkommen.

Desværre finder vi i DFF anledning til at gå i rette med politiinspektøren fra Vestegnens politi over den retorik han igennem medierne har anvendt. At sige at kampen mod hooliganisme er sat flere år tilbage er jo direkte usandt. At kalde området for en krigszone er ude af propertioner. At kalde 484 anholdte for voldsbøller er grænsende til det injurierende. Havde der været tale om såkaldte voldsbøller, så havde vi sikkert haft et langt mere skræmmende scenarie. Derudover er 484 ”voldsbøller” angiveligt flere end de hooligans Rigspolitiet har på deres observationsliste fra Brøndby IF og FC København tilsammen. At omtale at man har fundet et våbenlager hos en fangruppering er direkte horribelt, når det viser sig, at der er tale om knive til tifoarbejde og en brødkniv. Det er ikke klædeligt for en embedsmand, der også fremadrettet skal været en vigtig del af dialogen mellem fans og politi at anvende denne form for retorik i medierne.

Også formanden for folketingets retsudvalg Karina Lorentzen anlægger i JP en meget uheldig retorik. Således er hun citeret for at sige ”Man må rose politiet for, at det kunne lade sige gøre at anholde så mange.” Dette kunne kun lade sig gøre fordi der ikke var tale om voldsbøller blandt samtlige 484 anholdte. Der var derimod tale om samarbejdsvilje fra store dele af fansenes side. Derudover er det yderst uheldigt, at formanden for retsudvalget faktisk med denne udtalelse roser politiet for at have overtrådt lovgivningen. Vi finder det i DFF sørgeligt, at politiet fandt anledning til at anholde 484 fans, hvoraf størsteparten er tilbageholdt uretmæssigt.

De mange præventive anholdelser viser sig nemlig at være ulovlige. FCKFC opfordrer fans til at anmelde hvis de har følt sig frihedsberøvet. Sammen med en advokat vil man føre disse sager. DFF bakker fuldkommen op om dette initiativ. Fodbold skal være for alle og derfor skal politiets overreaktion ikke skade fredelige fans, der tilfældigvis befinder sig det forkerte sted på det forkerte tidspunkt.

Karina Lorentzen er også citeret som følger ”Det irriterer mig grænseløst, at skatteydernes penge skal bruges på fodboldfjolser, som ikke kan finde ud af at opføre sig ordentligt til en ganske almindelig fodboldkamp”.
Heri erklærer DFF sig fuldkommen enig, men vi vil ikke undlade at påpege at fodboldfans også er skatteydere her i landet.

Vi maner til besindighed fra politiets og politikernes side, således de involverede parter kan få ro og klarhed over hvad der skete. Herunder skal det også belyses, hvorledes visse betjente inden kampen ulovligt kan ransage en fangrupperings lokaler og samtidig optræde aggressivt, alt imens de velkendte dialogbetjente undskylder for deres kollegers opførsel.

Vi finder anledning til at rose fansene, klubberne og størsteparten af den politiske scene for at anvende en fornuftig retorik og for ikke at føre dialogen i medierne. Dette beviser nemlig, at størsteparten af alle involverede har lært af tidligere tiders problemer med hooliganisme og at nytænkning og dialog er vejen frem. Der skal ikke peges fingrer men findes løsninger.
EFFC_Sticker_teamcolours_druck

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

en_GBEnglish (UK)